header

header

tisdag 4 juni 2019

Jag ska egentligen inte jobba här - Sara Beischer

Det här var januari månads bokcirkelbok och den första boken av Sara Beischer som jag läser.

Handling (förlagets text):
Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodd att man skulle hitta det.

Moa är nitton år och ska bli skådespelare. Hon har precis flyttat till Stockholm oh måste ha ett jobb. Hon får en timanställning på äldreboendet Liljebacken. Chocken blir total när hon ställs inför död, kroppsvätskor och stressiga arbetsvillkor. All sin lediga tid ägnar Moa åt att försöka komma in i Stockholms teatervärld, men det är inte så lätt som hon tänkt sig.

Jag ska egentligen inte jobba här  är en ömsint och ärlig skildring av livets slutskede.

Mitt omdöme:
En, av flera, fantastiska saker med att vara med i en bokcirkel är att jag får läsa böcker som jag aldrig själv skulle ha valt att läsa. Det här är en sådan. Vid första anblicken så suckade jag lite och såg framför mig en rätt tråkig lässtund. Jag fick revidera den uppfattningen.

Den börjar med att Moa får ställas inför döden och diverse kroppsvätskor och obehagliga arbetsuppgifter som att ge vaginalpiller. Jag förstår att hon skyggar, särskilt inför det där med kroppsvätskor o dylikt. Det skulle jag också göra Jag har aldrig arbetat inom äldrevården och just den biten är stor del i varför jag har valt bort det.

Ganska snart så börjar boken handla om något annat. Om vänskap mellan gammal och ung, om yrkesstolthet och om en dröm som kanske måste omvärderas.

Jag tyckte mycket om den här boken som också är en väldigt bra bok att prata om och alltså är en bra bokcirkelbok.

Boken ges ut av Lind och Co och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Läsvärd eller inte och min bokcirkelkompis Bokblomma.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...