header

header

söndag 16 juni 2019

Lång väg hem - Johan Ring

Ni som läser den här bloggen med någorlunda regelbundenhet har säkert snappat upp att jag gillar typ allt som Johan Ring skriver och jag betar av hans noveller sakta men säkert :) Den här novellen lyssnade jag på någongång i höstas.

Handling (förlagets text):
Stina skulle just starta bilen för att kära därifrån,när villans ytterdörr öppnades och de båda männen kom ut. Mellan sig bar de något som såg ut som en hoprullad matta. Stina slutade andas när hennes huvud fullbordade associationskedjan. Hon visste vad mattan innehöll sekunden innan hon såg tofsen av blodigt blont hår hänga ut från dess ände... Det är bara en lek. En idiotisk lek Stina sysselsätter sig med för att sluta tänka på sin man, som just lämnat henne. På väg hem från jobbet skuggar hon bilar, leker hemlig agent. Men så får hon se något fasansfullt, och snart är det hon som är den jagade...

Mitt omdöme:
Kommer ni ihåg Sue Townsends böcker om Adrian Mole? Jag tänker lite på dem när jag läser den här novellen. Att huvudpersonen Stina kanske läste de böckerna när hon var yngre och leker Adrian Mole för att förtränga sina känslor efter att ha blivit dumpad. Och så går det fel, väldigt fel. Leken förvandlas till allvar och slutar vara roligt tidsfördriv.

Spännande och välskriven novell. Rekommenderas!

Boken ges ut av Mix förlag och och kan köpas på Adlibris (antingen som e-singel eller som del i novellsamlingen Svenska mardrömmar) och på Bokus (e-singel och novellsamling).
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...