header

header

tisdag 6 december 2011

Gillar du spel?

Att böcker filmatiseras är ju ganska vanligt, men hur vanligt är det att böcker blir spel? Alltså Tv/data-spel. Jag är ingen spelare så jag har själv ingen koll.
Fick nys om att boken jag läser nu, Metro 2033, är en sådan bok och utan att vara särskilt spelkunnig kan jag tänka mig att den passar perfekt. Har inte hunnit så långt i boken ännu, men den utspelar sig efter en katastrof som utplånat allt mänskligt liv på jorden. Några människor har överlevt genom att söka skydd i Moskvas tunnelbanesystem. Huvudpersonen Artiom är född innan katastrofen men har vuxit upp och blivit vuxen under jord. Livet under jord är präglat av inre stridigheter, territorialitet, misstänksamhet och ett hot från mystiska varelser kallade "de svarta". Artiom skickas på ett uppdrag som tar honom genom tunnelbanesystemet. Visst låter det som en bra idé!
Någon som har spelat det och kan tycka till?
Kolla in trailern nedan.
Spelet kan köpas på CDon och Discshop

4 kommentarer:

Mike sa...

Spelet är lika otäckt och klaustrofobiskt som boken, fast med fler eldstrider. Man vill dessutom inte slösa med ammunitionen, då den även används som valuta nere i Metron. Rekommenderas för den icke mörkrädde (gäller både bok och spel).

...med näsan i en bok... sa...

Var uppe på vinden ikväll och drabbades som vanligt av en obehagskänsla, då började jag tänka på hur jag skulle må om jag var nere i tunnlarna...

Anna (Bokstävlarna) sa...

Jag spelar rätt mycket och skulle också vilja påstå att spelet är ganska svårt för den som inte är så van att spela. Det är lite svårt att veta vart man ska, vad man ska göra och som sagt måste man snåla med ammunitionen. Spelet är inte så väldigt bra vad det gäller gameplay, men stämningsmässigt är det fantastiskt!

Det kommer för övrigt en uppföljare till spelet snart (nästa är, antagligen), som inte är baserat på bokens uppföljare. Det verkar väldigt intressant.

...med näsan i en bok... sa...

Hör att det inte är ett spel för en nybörjare som mig, men en kul idé tycker jag att göra spel av en bok:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...