header

header

torsdag 8 december 2011

Svart som natten - Ann Cleeves

Det här är den tredje boken i Ann Cleeves serie om den shetländska polisen Perez som jag lyssnar på som ljudbok i bilen när jag pendlar, men den första boken i serien. Jag har alltså lyssnat på böckerna i oordning...
Nu har jag äntligen fått bakgrundshistorien om hur Perez och Fran Hunter träffades, vad som egentligen hände med Frans dotter Cassie och vad Cassies pappa Duncan är för figur.
Fran har nyligt separerat från Duncan och flyttat med Cassie till den lilla staden Ravenswick. En tidig januarimorgon hittar hon kroppen av en ung kvinna, grannflickan Cathrine Ross. Cathrine har blivit strypt och folket i byn misstänker genast bytoken och enslingen Magnus Tait. Magnus var många år tidigare misstänkt för att vara inblandad i en liten flickas försvinnande. Flickan hittades aldrig men byborna har alltid varit övertygade om att Magnus mördade henne och gömde hennes kropp. Perez startar en utredning och får förstärkning från fastlandet, vi får möta kommissarie Taylor för första gången.
Själva deckarhistorien är som vanligt snyggt uppbyggd och ingenting är självklart, den bjuder på en del överraskningar. Jag fortsätter att fascineras av livet på Shetlandsöarna, men saknar miljöbeskrivningarna som finns med i de två andra böckerna. Cleeves är duktig på personporträtt och beskrivningar och alla karaktärerna känns trovärdiga.
Kan inte annat än rekommendera Ann Cleeves böcker om Jimmy Perez.

Andra som bloggat om Svart som natten är Böcker med mera, hyllan och snowflakes in rain
Köp boken på Bokus, Adlibris, Bokia eller CDon

Svart som natten

1 kommentar:

mormor Hannele på Hisingen sa...

(idag visar jag en rolig bild sån zombie-filmen :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...