header

header

tisdag 27 december 2011

Mord på önskelistan

Jag tycker att det är en briljant idé att ge ut en deckarnovellsamling lagom till jul, något Semic bokförlag gör. Mord på önskelistan är den femte samlingen jag läser - hur många som finns vet jag inte - och jag tycker att den håller en hög kvalité. Den var underhållande att läsa och gav mig precis det jag ville ha i läsväg nu under juldagarna.
Mina absoluta favoriter var  Åke Edwardsons spökiga Mannen som aldrig blev rädd och Katarina Mazettis kluriga Att glömma ett mord. Hennes unga och modiga advokat Malin skulle jag gärna läsa mer om. Arne Dahl kastar oss rakt in i ett polisförhör av en pedofil, men förhöret blir allt mer förvirrat - vad handlar det om egentligen? Jag tyckte även om Håkan Nessers bidrag Hur jag tillbringar mina dagar och mina nätter men blev lite besviken på hur han framförde slutet. Det hade mått bra av en redigering. Övriga författare är Maria Ernestam. Magnus Montelius, Karin Alfredsson, Inger Frimansson, Susanne Jansson och Jens Lapidus. Lapidus bidrar med den enda novellen som jag inte alls tyckte om, en berättelse om broderskärlek i förorten...
Semic utlyste 2005 en novelltävling som fick två vinnare, nämligen Montelius och Jansson, som i denna bok får sina noveller publicerade - roligt! Dessutom var det två väldigt bra berättelser, och väldigt olika varandra.
De andra novellsamlingarna som jag läst tidigare år heter: Mord under julgranen, Mord på julafton, Mord i juletid och Mord i julklapp. Har även läst novellsamlingen Mord i midsommartid.
Köp boken på Bokus, Adlibris, Bokia eller CDon.

3 kommentarer:

Evalinn sa...

Visst är det en trevlig samling! Jag har två av dem, men får önska mig fler till kommande jular!

...med näsan i en bok... sa...

Låter som en bra idé!

Hanneles bokparadis sa...

Perfekt avkoppling.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...