header

header

tisdag 27 december 2011

Insikt...

Jag håller för fullt på att packa upp böcker i mitt nya bibliotek. För er som inte brukar läsa den här bloggen kan jag berätta att vi har flyttat och jag har fått ett helt eget rum att inreda som bibliotek. Jag har införskaffat ytterligare en bokhylla, tapetserat om, shoppat en ny taklampa och letar efter ett gammalt fint skrivbord. Håller alltså på att packa upp böckerna och sortera in dem i bokstavsordning (pust...), vissa böcker har jag tydliga minnen av, jag minns när jag läste dem, vad jag tyckte om dem, var jag köpte dem och så vidare. Andra böcker har jag absolut inget minne av... En bra sak som jag brukar göra är att skriva i boken när jag köpt den och (om jag inte beställt den på internet) var jag köpt den. Nåja, tidigare i år så började jag lyssna på Den vita liljan av Elisabeth Nemert som ljudbok men avbröt lyssningen eftersom jag tyckte den var så dålig (läs här). Döm om min förvåning när jag hittar ett exemplar av just den boken, tydligen har jag läst den år 2004...Inget minne av det...Kanske funkade den bättre som vanlig hederlig pappersbok eller så beror det på att jag blivit äldre och mindre romantiskt lagd...

5 kommentarer:

Hundöra sa...

Kommer vi kunna få en bild på biblioteket? :)

Lingonhjärta sa...

Åh, jag längtar tills jag kan få börja plocka upp mitt kommande bibliotek. Vill också ha bild dock. Låter väldigt mysigt!

...med näsan i en bok... sa...

Lovar att lägga ut bilder när det är lite mer färdigt:)
Sofia - du får ju se det IRL nästa bokcirkel:)

Hanneles bokparadis sa...

Vilken härlig sysselsättning! Att sortera böcker, intressant kapitel. Bokstavsordning funkar inte längre för mej, det har blivit författarvis, ämnesvis... Och jag blandar mej inte längre med makens böcker ;)

Anonym sa...

Med risk för att göra bort mig totalt (blev plötsligt lite osäker) – men kan det vara så att du är min hemliga bokvän?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...