header

header

lördag 10 november 2012

De glömda barnen - om barn som lever i fattigdom

Jag fick ett viktigt mail häromdagen. Det kom från Sagolikt bokförlag och jag tänker dela med mig av det här:

248 000 barn i Sverige lever i fattigdom

Enligt Rädda Barnens rapport om barnfattigdom i Sverige finns det 248 000 fattiga barn i Sverige. Det är fler än invånarna i hela Uppsala!

I juletider blir det kanske extra påtagligt för alla dessa barn eftersom många av dem inte får några julklappar. Detta ville malmöborna Alexandra Bylund och Maria Arnesdotter göra något åt, och de har därför startat en insamling för att alla barn ska få en chans till att få en god jul: Låt alla barnen få en God Jul

Detta är ett fantastiskt initiativ tycker vi på Sagolikt Bokförlag, och är självklart med och bidrar!


Från alla De glömda barnen-böcker som säljs mellan 9 november-9 december skänker författaren Anette Skåhlberg och illustratören Katarina Dahlquist 25 kr per såld bok till projektet (utöver detta går som vanligt 5 kr till BRIS så när du köper De glömda barnen är du även med och skänker pengar till dem).


Vi skänker dessutom 100 st De glömda barnen-böcker till insamlingen att dela ut bland barnen.

Vill du bidra?

Det kan du göra genom att skänka pengar eller leksaker till insamlingen, eller köpa vår boknyhet De glömda barnen (då går 25 kr automatiskt till projektet Låt alla barn få en God Jul, samt 5 kr till BRIS).

Det kan du gör på Adlibris och Bokus

Det går naturligtvis bra att köpa boken hos alla våra andra återförsäljare också, oavsett var ni köper så går 25 kr direkt till insamlingen Låt alla barn få en god Jul och 5 kr till BRIS!

Insamlingen pågår fram till den 9 december och här kan du läsa mer om den:

Låt alla barnen få en God Jul på Facebook


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...