header

header

onsdag 14 november 2012

tio stationer _Jenny Valentine

tio stationer är en kortroman eller lång novell (60 sidor), var går egentligen gränsen? av min nya författardarling Jenny Valentine. Detta är den fjärde av hennes böcker som jag läst sedan slutet augusti och jag har dessutom haft den stora äran att träffa henne - läs om det här.

I tio stationer får vi åter träffa Lucas och hans familj som Valentine skrev om i Hitta Violet Park. Lucas och hans väldigt tonårssura storasyster Mercy tar med sig lillebror Jed och senildemente farfar Norman på en tunnelbanetur. Deras mamma hade varnat dem för att de skulle bli jobbigt, att de två var en handfull att hålla reda på! Kanske skulle de ändå ha lyssnat...

Så himla kul idé att skriva en sådan här novell där jag som läsare får tjuvkika in i några kära karaktärers liv och få veta hur det gått för dem och få dela en kort stund till av deras liv. För det är verkligen så det känns, som att träffa några man känner och få reda på allt som hänt dem samtidigt som man upplever något nytt. Det är underhållande, lite sorgligt,lite glatt, lite mysigt och framförallt kul att träffa Lucas Swain och hans halvgalna familj igen!

Om du har läst Hitta Violet Park så måste du läsa den här.

Berättelsen ges ut av Atrium förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Bibliotekskatten, eli läser och skriver och BokNea

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...