Fortsätt till huvudinnehåll

Tre deckare: under ytan

Tre deckare: under ytan är en ljudbok som innehåller tre noveller av författarna Camilla Läckberg, Mons Kallentoft och Ann Rosman. Tre svenska deckarförfattare bjuder på specialskrivna berättelser, riktigt bra sådana.

Läckbergs novell Änkornas Café handlar om den snillrika änkan som startar ett alldeles speciellt café där kvinnor som misshandlas och terroriseras av sina män kan beställa "änkans specialitet" med allt vad det innebär...

Jag har följt Läckberg ända sedan Isprinsessan, läst alla noveller jag kommit över och alla böckerna förutom den senaste Änglamakerskan. Jag blev nämligen så besviken på Fyrvaktaren som jag upplevde som skriven i en hast och utan eftertanke. När jag lyssnar på novellen i den här samlingen så minns jag varför jag gillat hennes böcker så mycket! På kort tid förmedlar hon spännande karaktärer som jag känner att jag kommer nära, beskriver miljön på ett sätt som gör att jag nästan tror mig ha varit på Änkans Café och lyckas dessutom med en twist på slutet.

Kallentofts bidrag heter Bortom Paradiset. Vi får göra ett kort besök hos kriminalkommissarie Malin Fors som umgås med sin dotter, försöker acceptera att hon snart ska iväg på internatskola, samtidigt kan hon inte släppa jobbet. Hon tänker tillbaka på larmet hon och kollegan åkte ut på och det som mötte dem där. En helt ok novell som ger mersmak. Jag skulle gärna ha följt vissa av tankespåren och händelserna lite mer. På kort tid väcker den samma (i alla fall några) frågor som Roslund & Hellström tar upp i sin bok Odjuret.

Ann Rosman tar oss i vanlig ordning till västkusten och ut på havet. Karin, Johan, Martin och Lycke (som vi känner från hennes romaner) tar en tur till Vannholmarna, med sig har de god mat och ett gott humör. Johan berättar om sägnerna som förknippas med Vannholmarna, om de två kvinnorna som levde där långt in på sin ålderdom. Helt plötsligt är Martin och Lyckes femåriga son spårlöst försvunnen...
En spännande novell som rör sig både i nutid och historisk tid.

Uppläsare av novellerna är Anna-Maria Käll som är en av mina favorituppläsare. Hon har så himla behaglig röst och läser med så där lagom inlevelse! Jag kan absolut rekommendera den här ljudboken! Och är man en ovan ljudbokslyssnare så är den en perfekt startbok med sina korta och spännande berättelser.

Boken ges ut av Earbooks och kan köpas på Adlibris och Bokus

Kommentarer

kina sa…
Tack för tipset låter spännande och bra.

Populära inlägg i den här bloggen

Varför kom du hit - Julia Svanberg

Den här boken hade på något sätt hamnat i min läsplatta - jag minns inte hur faktiskt...

Handling (Förlagets text):
Ellen och Henrik åker till Colombia med planen att backpackresa vidare genom Sydamerika. Första stoppet är hostel Papegojan i Bogotá, Colombia. Men medan Henrik vill avverka resmålets sevärdheter och sedan dra vidare enligt utstakad resplan så vill Ellen stanna kvar. Hon blir omedelbart vän med Lila, den enda colombianskan som bor på hostelet. Det är den sortens vänskap som flammar upp likt en häftig förälskelse. Precis som Ellen drömmer Lila om att resa, men som colombian är det mer eller mindre omöjligt att ta sig till andra kontinenter. På hostelet bor även The Swedish Guy, en frilansjournalist som drömmer om att göra djärva frilansreportage om landets knarkhandel, också han med särskilda band till Lila. En annan flitig besökare är Jhony, en colombiansk småskalig knarkhandlare som förser gästerna med droger och som Lila och Ellen betraktar lite som en lillebror. Paral…

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att nä…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…