header

header

söndag 11 november 2012

En smakebit på søndag - Flickan vid glastornet

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.


Jag har just stängt pärmarna till Erika Vallins Flickan vid glastornet, en bok riktad till åldern 9-12 och handlar om flickan Asrin som förlorat sina föräldrar under mystiska omständigheter året innan. Hon bor nu hos sin farmor som hon knappt kände innan. Farmorn introducerar henne i en matteklubb där hon lär känna de som sedan blir hennes bästa kompisar - Max och Lima.  Jag har valt ett stycke alldeles från början i boken; sidan 14:
Lika bra att gå ut och vänta, tänkte hon och gick mot dörren. I hallen såg hon ett bekant ansikte som var på väg i motsatt riktning. Det var mannen med den gula och gröna skon. Han vände sig om, såg över axeln och mötte hennes blick. Lyfte handen, nästan som om han tänkte vinka till henne. Han hejdade sig och försvann istället in i mörkret.

8 kommentarer:

Gråbekka`s Blogger sa...

Takk for smakebiten!:)

Ønsker deg en fin søndag! Kos deg med boken!

Siljeblomst sa...

Jeg får litt Maria Gripe følelse når jeg leser denne smakebiten. (Og det er en god ting).

God søndag!

Monika sa...

Den här har jag nog läst om förut, tyvärr blir det inte så många barn- och ungdomsböcker för mig.

Beathe sa...

Tusen takk for smakebiten:-) Kos deg med boken og ha en fin søndag.

Anonym sa...

Tack för smakbiten. Kanske detta kan vara något för barnen.

astridterese sa...

En fin smakebit! Det hørtes ut som dette var en litt trist historie. Jeg leser også mye barnebøker pga jobb, så denne skal jeg se etter.

Ønsker deg en riktig fin søndag!

Birthe sa...

Det er ikke så ofte jeg leser ungdomsbøker, og skulle gjerne gjort det mer med tanke på at jeg selv har ungdommer i hus. Men for tiden leser jeg mest pensum for min egen del, og ellers bøker for førskolebarn på jobben. Uansett; denne skal jeg notere meg og håper du skriver om boken når den er ferdiglest :)

Mari sa...

Jeg er veldig glad i barnebøker og ungdombsbøker og leser mer av det enn bøker beregnet på voksne :)

Den smakebiten ga meg en litt små ekkel følelse.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...