header

header

söndag 5 maj 2019

En helt vanlig familj - Mattias Edvardsson

Tror att jag har nämnt det tidigare att jag jobbar på en arbetsplats där vi gärna pratar böcker och utbyter boktips. Den här boken tipsades jag om av en kollega. Jag lyssnade på den som ljudbok.

Handling (förlagets text):
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du dina barn? De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 18-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet. Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra. I tre olika delar får vi följa fadern, modern och dottern, och bit för bit avslöjas sanningen om vad som egentligen hände.

Mitt omdöme:
en sak som jag tänkte på när jag läste boken var hur snabbt alla började tvivla på varandra och vad det ställer till det när man inte vågar prata för varandra. Det här skulle kunna vara en sedelärande historia om att hemligheter inte är bra... Personerna i boken ställer liksom till det för varandra i sin iver att hjälpa och att inte tala om vad de tror sig veta för de andra. 

Jag tyckte om att alla tre huvudkaraktärer fick sin egen del i boken vilkjet gav tre olika perspektiv på samma händelse och på saker som leder fram till att det blir som det blir. Det är en spännande bok, passar bra för strandhäng i sommar.

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Boktanken har också bloggat om boken.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...