header

header

onsdag 15 maj 2019

Skamfilade själars sällskap - Louise Astersten

Den här boken ramlade över mig som ett gratiserbjudande eftersom jag är prenumerant på DN. Hade inte hört talas om den innan och inte heller läst något om den efter...Ledtråden till det är nog att det är en egenutgiven bok.

Handling (Förlagets text):
En ung kvinna hyr i början av 1990-talet en liten stuga ute på landsbygden när hon en junieftermiddag träffar på en något gåtfull man ute i blåbärsriset. Hon får en inbjudan till ett sällskap men även om de i alla anspråkslöshet dricker kaffe och diskuterar konst och litteratur upplever hon att deras sammankomster i själva verket bara ger sken av att vara ett pittoreskt kafferep... Vem är egentligen den mystiske främlingen och vad är det som sällskapet förmodligen döljer? Är allt verkligen lika fridfullt som det vid första anblicken kan förefalla i den lilla byn där alla tycks veta allt om alla, eller gömmer den lantlgia idyllen trots allt på en både dunkel och välbevarad hemlighet? En roman fylld av suggestiv spänning.

Mitt omdöme:
För det första så måste jag säga att jag älskar titeln! Så finurlig.

Jag blev verkligen positivt överraskad av den här boken. Den är spännande men inte actionspännande. Livet i det lilla samhället är stillsamt och lugnt och huvudpersonen är rätt ensam i sin stuga. Hon dricker kaffe, tar promenader och träffar alltså en man i blåbärsriset som hon först blir betuttad i men som sen får henne att fundera vem han egentligen är - och vart han tog vägen. Berättelsen består av ett antal speciella karaktärer varav vi får lära känna ett par av dem lite extra. 

Precis som beskrivningen av boken säger så är berättelsen suggestiv, det är ibland svårt att veta vad som är verkligt och inte, vad finns i huvudpersonens huvud och vad händer i verkligheten, inbillar hon sig saker eller är det något som är riktigt galet? Boken för mina tankar till Marie Hermansson och jag hoppas verkligen att Louise Astersten ger ut någon fler bok för då kommer ja att läsa den!

Boken ges ut av Type and Tell och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Boklysten och Jennies boklista har också bloggat om boken


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...