header

header

fredag 31 maj 2019

Oanade konsekvenser - Elizabeth George

Oanade konsekvenser är den nittonde boken om Barbara Havers och Thomas Lynley och jag har läst alla. Det går likom inte att sluta läsa en serie när man investerat så mycket i den...

Handling (förlagets text):
William Goldacres självmord får förödande konsekvenser för hans familj, men vilken var den bakomliggande orsaken till tragedin och hur ska hans föräldrar och bror någonsin gå vidare? Finns det något samband mellan den unge mannens hopp från en klippa i Dorset och ett mordfall i Cambridge? Den kände feministen och författaren Clare Abbott har hittats giftmördad på sitt hotellrum i Cambridge och hennes förläggare Rory Statham misstänker att lares personliga assistent Caroline Goldacre, mor till William, kan ha något med mordet att göra. Thomas Lynley ser till att Barbara Havers kopplas in på fallet med mening att hjälpa Barbara att visa framfötterna så att hon ska slippa hotet om förflyttning Barbara börjar med Winston Nkatas hjälp gräva i omständigheterna kring både Williams och Clares död och finner väl bevarade hemligheter, lögner, svekk och en bitter familjefejd som går utanpå det mesta. När så Rory Statham råkar ut för ett förgiftningsförsök tvingas de skruva upp takten och jobba mot klockan i jakten på mördaren.

Mitt omdöme:
Som vanligt med Georges senaste böcker så är denna alldeles för lång, 612 sidor. Hon hade kunnat kapa ganska mycket. Kanske blir det så när man är en så etablerad författare som vet att man kommer att sälja böcker, att redaktören inte vågar gå in och stryka i den omfattning som bordes.

Det är flera månader sedan jag lyssnade på den här boken och jag minns inte jättemycket av den. Det jag minns är en sunken syn på transsexualitet och att det var ett ovanligt actionfyllt och spännande slut. 

I september kommer den 20:e boken om Havers och Lynley ut. Jag kommer att läsa/lyssna på den också även om denna inte gjorde något bestående intryck.

Boken ges ut av Månpocket och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Sladdertackans bokblogg och Boktanken.


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...