header

header

tisdag 21 maj 2019

Blott en begravning - Ewa Klingberg

Blott en begravning är den andra boken om begravningsbyrån Tranan. Den första boken utkom i mars - den har jag skrivit om här. Två böcker till är på gång, en i juni och en i augusti.

Handling (förlagets text):
När hösten infinner sig börjar Sandra så smått komma tillrätta med sitt nya liv i Tranås. Tranan får i uppdrag att sköta en stor begravning och Sandra känner att hon kan lägga de ekonomiska bekymren åt sidan och i stället fokusera på försäljning av byrån. Hon ser framför sig hur hon om kvällarna ska krypa upp i fåtöljen med en kopp te och en god bok medan höstvindarna viner utanför knuten.

Men när det visar sig att den avlidne är en välkänd toppolitiker och familjens överhuvud tvingas hon tänka om, särskilt nu när deras skicklige begravningsentreprenör, Christoffer, har länat byrån. Samtidigt blir konkurrensen från den nyöppnade begravningsbyrån allt tuffare trots Tranans goda inkomster räcker pengarna inte till.

När Sandra begår ett misstag som är oförlåtligt i den här branschen ser der riktigt illa ut för byrån. Med all sin kraft måste hon försöka bygga upp företagetsrenommé på nytt och minimera felstegen i framtiden.

Mitt omdöme:
Förvecklingarna fortsätter i Tranås, vissa frågetecken rätas ut och andra tillkommer. Sandra blir motvilligt (eller kanske inte helt och hållet motvilligt) allt mer insyltad i Tranans verksamhet. Hon som bara skulle hjälpa till att städa upp lite håller nu på att utvekla och modernisera den. Vissa kärleksbekymmer har hon också. Jag menar, vad är en feelgood om den inte innehåller lite av den varan..?

Det här är lättsam och rolig feelgood. Perfekt att ha i örat när man pysslar på hemma eller i trädgården eller att läsa på stranden eller i hängmattan i sommar. Klingberg fortsätter att leverera.

Boken ges ut av Historiska Media och kan köpas på Adlibris och Bokus.
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...