header

header

lördag 11 maj 2019

Skymningsflickan - Katarina Wennstam

Skymningsflickan är Wennstams fjärde bok om kommissarie Charlotta Lugn och advokaten Shirin Sundin. Det var ett tag sedan jag lyssnade på den. Jag har även läst och skrivit om det tidigare böckerna. Du hittar recensionerna av dem i högerspalten på sidan som heter Recenserat (eller klicka på länken).

Handling (förlagets text):
Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly? Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få uppättelse. Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet. Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.

Mitt omdöme:
Jag brukar älska Wennstams böcker. De är välskrivna och för fram viktig kunskap om, framför allt, mäns våld mot kvinnor i ett format som gör kunskapen lättilgänglig. Jag började lyssna på den här boken sedan lade jag den ifrån mig och tog upp den igen efter några månader. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Det är en spännande historia men kanske är det lite för många trådar, det blir lite rörigt.

Jag tycker om att läsa serier där man får följa med i några karaktärers liv. Charlotta är sjukskriven sedan förra boken och det går rykten om att hon har fått sparken. Hon har separerat (om jag nu minns rätt) coh har svårt för att inte jobba, men är hon redo att börja igen. Shirin å sin sida reparerar sig efter sitt förra förhållande och brottas med familjerelationerna. Trots att det är karaktärer som jag bryr mig om så har jag svårt att engagera mig i det de går igenom...

Historien om Molly är intressant men berör mig inte på samma sätt som jag tycker att den borde. Kanske var jag helt enkelt i fel sinnesstämning när jag lyssnade på boken. För boken är bra men inte Wennstams bästa.

Boken ges ut av Bonnier pocket och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Enligt O, Eli läser och skriver och Sladdertackans bokblogg.Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...