header

header

söndag 29 juli 2012

Gone, baby, gone - filmen

Måste skriva lite om filmen jag precis sett färdigt. Kanal 5 visade ikväll en filmatisering av Dennis Lehanes bok Gone, baby, gone. Jag har inte läst boken, däremot läst annat av Lehane, bland annat den här.

För första gången stiftar jag bekantskap med radarparet, privatdetektiverna och paret Angie Gennaro (spelad av Michelle Monaghan) och Patrick McKenzie (Casey Affleck - yes, bror till Ben som också skrivit manus och regisserat filmen...rätt lika är de också). Morgan Freeman gör också en (som vanligt) bra insats som kommissarie, så är Ed Harris med i en sådan förklädnad att de tog en bra stund innan jag insåg att det var han!

Patrick ser yngre ut än vad han är och rätt mjuk, men visar att han har en tuff sida när han hjälper familjen till den försvunna Amanda, 4 år gammal. Angie har en rätt blek roll, hoppas att det ser annorlunda ut i böckerna. Läs mer om handlingen här

I övrigt gillade jag filmen väldigt mycket. Den är mörk, skicklig, mycket bra skådespeleri, härlig dialekt (som förövrigt Stephen Kings son Joe Hill twittrade om ikväll...) och otroligt bra story. Den väckte många tankar om vad som är rätt och fel och vad som gör att vi fattar de beslut som vi tar. Om ni missade den kan ni ju alltid kolla in trailern:


Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...