header

header

tisdag 31 juli 2012

Resan till världens farligaste land

Jag stämmer in i Johanna på Bokhoras hyllning till bokhandlare i landet. Idag gjorde jag ett riktigt fynd. Sonen har i några dagar önskat sig en skräckenbok med skräckliga figurer (fick gärna vara spindlar inblandade). Detta efter att ha lyssnat på en diskussion mellan mig, sambon och en kompis om skräckböcker. Han ville kolla lite i mina, men de var ju inte särskilt kul eller läskiga eftersom det inte finns några bilder i dem...

Idag gjorde vi slag i saken och besökte en bokhandlare inne i stan och bad henne rekommendera en bra skräckenbok för en fyraåring. Hon tipsade oss om Malte Perssons bok Resan till världens farligaste land, med fantastiska illustrationer av Rui Tenreiro, Vi köpte den och vi älskar den. Första läsningen var den nästan lite för läskig och vi var tvungna att ta en liten paus, men fascinationen är fullkomlig. Vi har läst den ett antal gånger under dagen och kvällen.

Kan verkligen rekommendera den för en liten tjej eller kille som vill läsa något spännande och läskigt. Den är på rim, innehåller troll, drakar, trollkarlar, vampyrer, spöken, en läbbig liten prinsessa och mycket mer.

Boken ges ut av Bonnier Carlsen och kan köpas på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

Jenny Magnusson sa...

Åh det låter underbart. Borde passa min systerson.

...med näsan i en bok... sa...

Den är underbar! Sonen är väldigt stolt över den och läser dn mer än gärna!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...