header

header

fredag 26 januari 2018

Dålig karma - David Safier

Dålig karma är en del av Projekt Hyllvärmare, för 2018 ska bli året då jag verkligen tar itu med böcker som stått flera år och väntat i hyllan.

Handling (förlagets text):
När Kim Lange, glamorös tv-stjärna ed stort ego, tilldelas Stora Journalistpriset borde hon glädjas åt att ha nått toppen på sin yrkeskarriär. I stället träffas hon i huvudet av ett brinnande tvättställ från en rysk rymdstation och vaknar till liv i form som en myra, med sex ben och en stor bakdel. Kim förstår att detta är priset hon får betala för att ha samlat ihop för mycket dålig karma i sitt liv. Men hon har faktiskt inte någon lust att plocka kaksmulor eller bli kommenderad av den tyranniska ledaren för arbetsmyrorna, och hon kan inte heller tillåta att hennes man tröstar sig med en annan eller att hennes dotter gråter sig till sömns varje kväll. Det finns bara en lösning: hon måste börja samla god karma. PÅ sin väg upp och ned på reinkarnationsstegen möter Kim många utmaningar och frestelser, och hon inser att det inte är en slump om man återföds som tarmbakterie, hamster eller hund. Kim är fast besluten att återförenas med sin familj och fyller duktigt på sitt karmakonto. Men saker och ting går riste alltid som hon planerar.

Min reflektion:
Det här är en rolig och underhållande bok. Eftersom jag har slapstick-humor så skrattade jag högt åt Kim Langes dödsögonblick...väldigt roligt faktiskt!

Boken har inte något större djup (förutom då möjligtvis att man ska vara snäll mot varandra). Den gick snabbt att läsa, krävde inte någon ansträngning och jag småfnissade oväntat många gånger under läsningen. Och ibland behöver man sådana här böcker. Om den möjligtvis väcker några funderingar så skulle det vara att fundera på för vems skull man gör saker. Är jag snäll, omtänksam, hjälpsam för den andres skull eller för att det känns bra för mig eller ger mig någon annan vinning.

Boken ges ut av Bazar förlag och kan köpas på Adlibris eller Bokus

Andra som bloggat om boken är Bokgalleriet, Boklysten och Flygarens bokblogg (som sågar boken totalt)
Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...