header

header

söndag 28 januari 2018

Mysteriet på Hester Hill - Kristina Ohlsson

Sonen och jag har tidigare läst några av Kristina Ohlssons spännande böcker för 9 - 12 åringar. Vi har gillat alla vi har läst. Under jullovet så lyssnade min son på Mysteriet på Hester Hill själv och jag blev väldigt nyfiken på den. Särskilt efter den gången som han kom ut från sitt rum och bönade och bad om att få vara vaken och lyssna en stund till eftersom den var såååå spännande.

Boken handlar om syskonen Meg och Frank som ska tillbringa några sommarveckor hemma hos sin farbror Eliot och hans partner Carl på deras gård Hester Hill. Meg och Franks föräldrar ska skiljas så medan de håller på att bråka, vara ledsna och flytta isär så passar det bra att barnen får åka iväg till sin farbror. Det börjar inte så bra... När de kommer fram till den lilla byn där Eliot och Carl bor och kliver av tåget så är det ingen som möter dem där. Tågstationen är stängd, det regnar och är folktomt. När de går runt tågstationen för att se om de kan komma in på något sätt så är Meg övertygad om att hon ser en kvinna där inne. Vilket är helt omöjligt eftersom hela byggnaden är helt igenbommad.

Tillslut kommer Eliot. Han hade tagit fel på dag men tillslut kommit ihåg att han skulle hämta sina syskonbarn. När de kommer hem till Eliot och Carls enorma hus så börjar genast märkliga saker att hända. Meg hör konstiga ljud från övervåningen (som är låst), de får inte gå ner i källaren där farbror Eliot jobbar med sina uppfinningar och Meg hör någon gråta på nätterna.

Kristina Ohlson kan det här med att skriva för barn. Det blir spännande direkt och man dras snabbt in i berättelsen. Det mystiska och äventyrliga blandas med barnens funderingar och känslor kring föräldrarnas skilsmässa. Frank är jättearg och vägrar att prata med sina föräldrar när de ringer. Meg får dåligt samvete över att hon inte vill bo i pappans nya lägenhet när de kommer tillbaka, utan bara vill bo med mamma. Rätt läskigt blir det emellanåt också. En perfekt mysrysare!

Boken ges ut av Lilla Piratförlaget och kan köpas på Adlibris och Bokus

Andra som bloggat om boken är Bokdetektiven, Kulturkollo och Ugglan och boken2 kommentarer:

Greenleaf01 sa...

Hej va jätte spännande.. Jag har läst och den bok. Jag vill fråga vad är budskap på boken

...med näsan i en bok... sa...

Hej! Det var så väldigt länge sedan jag läste boken så det törs jag faktiskt inte svara på!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...