header

header

tisdag 2 januari 2018

Läsåret 2017

Hög tid att summera läsåret 2017. Hur många böcker läste jag egentligen? Nådde jag min målsättning att läsa (och lyssna på) minst 80 böcker? Hur många kvinnliga respektive manliga författare läste jag? Har jag haft någon favorit?

Jag kan ganska snabbt konstatera att jag inte nådde mitt mål om åttio men tack vare högt lästempo i december så kom jag ganska nära. Jag läste och lyssnade på totalt 71 böcker, av de var 35 ljudböcker. Alltså i stort sett hälften. Att ha en ljudbokstjänst med app i telefonen har verkligen möjliggjort det. Jag lyssnar när jag promenerar, åker till jobbet, städar, lagar mat, tvättar etc

Jag har länge haft föreställningen om att jag läser mest kvinnliga författare vilket har visat sig stämma i alla fall 2017. Jag läste böcker av 36 kvinnor och 20 män - som ni lätt kan räkna ut så har jag läst fler än en bok av flera författare.

Om ni är intresserade av vilka böcker jag läste 2017 så hittar ni listan här

toplistan av årets lästa böcker så vill jag nämna sex böcker utan att rangordna. Jag hade ingen klar favorit men har läst flera bara böcker och de här tycker jag står ut lite extra.

Efter valet i USA och kvinnomarscherna så aktualiserades Margaret Atwoods The Handmaid's Tale som också kom som TV-serie. Jag hade inte läst den och passade på att göra det innan jag började med serien. Jag älskade boken men tyckte inte alls om serien så jag såg bara tre avsnitt av den.

I somras så fick jag Flickan med gåvorna skriven av MR Carey, en annorlunda och välskriven zombieroman. I slutet av året så läste jag Pojken på bron  som inte gjorde mig besviken. Ska bli spännande att se om Carey kommer ut med fler böcker!

Lögnernas träd en YA-bok av Frances Hardinge var en annan positiv överraskning i år. Jag liksom snubblade över den utan att ha hört något om den tidigare. Väldigt bra bok!

I kategorin hyllvärmare så läste jag The Terror av Dan Simmons och älskade - även om jag också frös en hel del och det var mindre monster skräck och mer "verklig" skräck än jag förväntat mig.

Sist men inte minst så vill jag nämna en riktigt ryslig bok som gav mig kalla kårar nämligen HEX  av Thomas Olde Heuvelt. Den gav mig precis det jag önskar när jag läser skräck - sömnproblem!

2017 var också året då jag började rensa i min bokhylla. Jag har rensat vid inte mindre än 4 tillfällen! Böckerna jag har rensat ut har jag sedan gett bort. En märkligt befriande handling som jag kommer att fortsätta med.

2017 var också året då jag blev med läsplatta - vilken finurlig uppfinning. Än så länge har jag bara läst två böcker på den och jag föredrar fortfarande riktiga böcker framför såväl e-böcker som ljudböcker, men himla fiffigt när man reser.

2017 fick bloggen en Facebooksida. Det har ni väl inte missat!!! Ni hittar den här

Målsättningar 2018:

  • Läsa minst 85 böcker (ja, jag höjer ribban även om jag inte nådde målet 2017!)
  • Vara mer aktiv på bloggen
  • Hitta någon som kan hjälpa mig att snygga till bloggen

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...