header

header

fredag 28 september 2012

Bokmässerapport 5

Vilken dag detta är! Imorse intervjuade jag Jenny Valentine (läs mer om det i förra inlägget) sedan kryssade jag runt på mässgolvet en hel del. Besökte montrar, köpte en fin affisch av Selma Lagerlöf och dreglade över böckerna med den samlade brevväxlingen mellan henne Anna Oom och Elise Malmroos.

Passade också på att besöka Litteraturscenen och lyssna på Mikael Niemi som berättade om sin bok Fallvatten. Som vanligt är han underhållande att lyssna på och eftersom jag är uppvuxen i Boden så var det många igenkänningsfaktorer, särskilt när han berättade om katastrofplanerna i fall suorvadammen skulle brista.

Efter Mikael Niemi så entrade Jonas Gardell scenen och berättade om sin bok Torka aldrig tårar med handskar. Jag tror knappast att det var någon som var oberörd i publiken, jag var det verkligen inte!

Har också hunit med att intervjua Catharina Ingelman-Sundberg, vilket var otroligt spännande. Jag har läst flera av hennes böcker (tre stycken har jag skrivit om - kolla under fliken recenserat) och det är något alldeles särskilt med att prata med en författare om dennes böcker, skrivandeprocesser och lite annat. Ni får hålla utkik på bloggen, så snart jag hunnit sammanfatta intervjuerna så lägger jag upp dem här!

Klockan 15 var det dags för förlagsmingel i bloggambassadörernas rum. Roligaste mötet var definitivt med systrarna och deckarförfattarna Camilla Grebe och Åsa Träff (deras böcker finns nog också recenserade här på bloggen). Passade på att få deras senaste bok signerad. De var otroligt trevliga och det var kul att höra om hur de skrev och jobbade tillsammans.

Nu pustar jag ut i bloggambassadörernas rum innan det är dags att bege sig till mingel (och förhoppningsvis middag) med Forma Books.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...