header

header

måndag 17 september 2012

Uppdatering - Det Mörka Tornet

Ni som tittar in här med jämna mellarum kanske också har följt med i min lyssning av Stephen Kings fantasyepos Det Mörka Tornet. Det började med att jag lånade den första boken i serien -  Revolvermannen - som ljudbok. De fyra första böckerna finns utgivna som ljudböcker på svenska men inte bok 5 - 7. Läs det här , det här och det här inlägget för att följa min jakt på en amerikansk inspelning av boken.

Idag var det äntligen dags att påbörja lyssningen av Wolves of the Calla - The Dark Tower V. Lite nervös är jag att lyssna på engelska, vi får helt enkelt se hur det går. Jag kan redan nu konstatera att uppläsaren George Guidall är en grym uppläsare; vilken röst och vilken inlevelse! Tempot är betydligt högre än när Torsten Wahlund läser (så det gäller att hänga med) och rösterna väldigt olika. Att läsa/lyssna på orginalspråket har förstås sina fördelar så jag ser framemot denna lyssnarupplevelse.

Jag ser ju särskilt mycket framemot att åter träffa Father Callahan som King första gången skrev om i Salem´s Lot (måste läsa om den!!!), nu får vi veta vad som hände med honom efter att han flydde från den lilla staden Jerusalem´s lot. Jag vet att han kommer att dyka upp och att han är bosatt i the Calla...Sedan blir det ett kärt återseende av kat-et Roland, Jack, Susannah, Eddie och Oy. Mycket spänning räknar jag också med! Förmodligen kommer jag att vilja köra vääääldigt mycket bil ett tag här framöver - risk för höga bensinkostnader:)

Läs också vad jag skrivit om Revolvermannen, De tre blir dragna, De öde landen och Magiker och glas

5 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

inte läst alls

Monika sa...

Den här gav jag full pott, jag fullkomligt älskade den :)

Lingonhjärta sa...

Håhåjaja. Så det är här som han dyker upp. Då har jag något att se fram emot :P

Det mörka tornet sa...

Är i slutet av den här i min omläsningsomgång. Det är nog en av de bästa böckerna i serien kan jag säga! :-) Och ja...man måste läsa om Salems lot absolut!

...med näsan i en bok... sa...

Hannele- det borde du:)
Lingonhjärta - det har du absolut!
Monika & Det mörka tornet - har hunnit en bit nu och guuuud så braaaa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...