header

header

onsdag 5 september 2012

Hitta Violet Park - Jenny Valentine

Lucas Swain är en nästan sextonårig kille som tidigt en morgon kliver in på en taxifirma och upptäcker att det står en kvarglömd urna därinne. I urnan ligger resterna av Violet Park. Han kan inte riktigt släppa tanken på den kvarglömda Violet och med hjälp av sin farmor lyckas han få vårdnaden om henne. Lucas bor tillsammans med sin mamma och två syskon. Hans pappa försvann spårlöst för fem år sedan och Lucas funderar mycket på vad som hänt honom. Försvann han frivilligt, är han kidnappad eller rent av död?
När Lucas drar igång en privatutredning för att ta reda på vem denna Violet är sätts bollar i rullning och Lucas hela liv förändras.

Jag har ju inte vanan inne att läsa ungdomsböcker, men det händer allt oftare att jag gör det och jag är glad att ha stiftat bekantskap med den här boken. Hitta Violet Park är en liten pärla som på ett roligt och klurigt sätt behandlar ett svårt ämne.

Boken har två parallellhistorier som sakta men säkert flätas samman (älskar sånt!). Den ena är Lucas saknad efter pappan och hur hela familjen är drabbad av att pappan en dag bara försvann, gick upp i rök och svårigheten att förhålla sig till det. Den andra historien är av mer mysteriekaraktär när Lucas försöker ta reda på vem det egentligen är som ligger där i urnan.

Boken innehåller flera roliga och intressanta karkatärer, de flesta får vi bara lära känna på ytan och jag är väldigt nyfiken på dem. Jag förstår att ungdomsböcker kanske inte ska vara alltför långa, men den här boken hade gärna fått vara längre. För jag hade faktiskt velat veta lite mer om familjerelationerna och om personerna. Valentine hade kunnat brodera ut historien lite mer.

Men, det är en underbar berättelse och jag rekommenderar den starkt till den som vill läsa en lite annorlunda bok.

Boken ges ut av Atrium förlag och kan köpas på Bokus och Adlibris

Andra som bloggat om boken är Fru E, Boktoka och Bibliotekskatten

4 kommentarer:

Lingonhjärta sa...

ÅH vad roligt! Jag läser nu precis "Trasig Soppa" och älskar älskar den. Vill nu läsa alla av Jenny Valentine och den här står helt klart på kö :D

Ellinor sa...

Enormt gullig historia, håller med om att när historier 'går ihop' är så bra!

Helen Lindholm sa...

http://lasaochlyssna.wordpress.com/2012/09/06/intervju-med-den-finska-deckardrottningen-leena-lehtolainen/

Tips!!

...med näsan i en bok... sa...

Lingonhjärta - ska snart börja på Trasig soppa och Myrstacken:)
Ellinor - väldigt gullig och lite sorglig

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...