header

header

lördag 29 september 2012

Bokmässerapport 6

Med Ann Rosman
Idag har jag inte varit så flitig här på bloggen men tänkte försöka sammanfatta gårkvällen och dagen, för jag har hunnit med en hel del.

Igår kväll var jag och en massa andra trevliga bokbloggare inbjudna på Forma Books förlagsmiddag, alltså på deras "firmafest". VD:n Anders Kvarby inledde kvällen med att berätta om företagets utveckling det senaste året. Det har hänt en hel del, mest intressant tyckte jag att det var att höra på vilket sätt de numera satsar på marknadsföring av sina böcker och författare.

Flera av förlagets författare deltog på middagen och jag fick en pratstund med några av dem. Simona Ahrnstedt förklarade hela romancegenren för mig. Jag är inte alls bevandrad i den och det var väldigt intressant att lyssna på henne och få chansen att ställa frågor. Fick också en kort pratstund med kändiskocken Tareq Taylor som berättade om inspelningen av Sommarlovsmorgon och hur roligt det hade varit. Vi pratade även om vikten av att låta barn vara med vid matlagning och exprimentera.

Michelle Paver
En av mina favoritförfattare, Ann Rosman, var också med på middagen och det visade sig att en av de andra bloggambassadörerna - Jenny som har bloggen Bokmalen känner Ann!! Jenny presenterade Ann för mig och några andra bloggare och vi fick en väldigt spännande pratstund. Hon berättade väldigt engagerat om sitt researcharbete inför boken Mercurium och detektivarbetet att ta reda på Metta Focks öde.

Idag har jag koncentrerat mig på att gå på seminarium. Jag var och lyssnade på Michelle Paver som berättade om sitt enorma researcharbete inför skrivandet av böcker. Vikten av det och hur farligt det kan bli ibland, till exempel när man råkar stöta på en isbjörn när man är ute på en promenad. Moderator var Rickard Olsson.

Åsa Larsson
Jag var också och lyssnade på Åsa Larsson som berättade om sin senaste bok Till offer åt Molok. Hon är en underbar berättare och var underhållande att lyssna på. Jag ville genast läsa om hennes böcker! Tiden tog slut alldeles för fort, jag hade gärna lyssnat längre på henne och hennes historier från Kiruna.

Amanda Hellberg
Amanda Hellberg var också på mässan och berättade om sin senaste bok, som jag inte läst ännu. Ämnet handlade om huruvida oknytt är de nya vampyrerna. Himla spännande ämne och jag var verkligen nyfiken på att lyssna på henne. Tyvärr var moderatorn alltför intresserad av att höra sin egen röst. Han avbröt henne flera gånger och läste upp stycken ur hennes bok. Hallå! Författaren sitter bredvid, då vill man ju höra henne läsa! Mycket märkligt...när hon fick en chans att prata var hon i alla fall kul att lyssna på.

2 kommentarer:

mormor Hanneles bokparadis sa...

Ann Rosman är ju så trevlig,
klart barnen ska vara med.

Eli sa...

Tyckte också Amanda Hellberg var himla rolig att lyssna på! Synd att hon inte fick läsa ur boken själv..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...