Fortsätt till huvudinnehåll

Bokmässerapport 6

Med Ann Rosman
Idag har jag inte varit så flitig här på bloggen men tänkte försöka sammanfatta gårkvällen och dagen, för jag har hunnit med en hel del.

Igår kväll var jag och en massa andra trevliga bokbloggare inbjudna på Forma Books förlagsmiddag, alltså på deras "firmafest". VD:n Anders Kvarby inledde kvällen med att berätta om företagets utveckling det senaste året. Det har hänt en hel del, mest intressant tyckte jag att det var att höra på vilket sätt de numera satsar på marknadsföring av sina böcker och författare.

Flera av förlagets författare deltog på middagen och jag fick en pratstund med några av dem. Simona Ahrnstedt förklarade hela romancegenren för mig. Jag är inte alls bevandrad i den och det var väldigt intressant att lyssna på henne och få chansen att ställa frågor. Fick också en kort pratstund med kändiskocken Tareq Taylor som berättade om inspelningen av Sommarlovsmorgon och hur roligt det hade varit. Vi pratade även om vikten av att låta barn vara med vid matlagning och exprimentera.

Michelle Paver
En av mina favoritförfattare, Ann Rosman, var också med på middagen och det visade sig att en av de andra bloggambassadörerna - Jenny som har bloggen Bokmalen känner Ann!! Jenny presenterade Ann för mig och några andra bloggare och vi fick en väldigt spännande pratstund. Hon berättade väldigt engagerat om sitt researcharbete inför boken Mercurium och detektivarbetet att ta reda på Metta Focks öde.

Idag har jag koncentrerat mig på att gå på seminarium. Jag var och lyssnade på Michelle Paver som berättade om sitt enorma researcharbete inför skrivandet av böcker. Vikten av det och hur farligt det kan bli ibland, till exempel när man råkar stöta på en isbjörn när man är ute på en promenad. Moderator var Rickard Olsson.

Åsa Larsson
Jag var också och lyssnade på Åsa Larsson som berättade om sin senaste bok Till offer åt Molok. Hon är en underbar berättare och var underhållande att lyssna på. Jag ville genast läsa om hennes böcker! Tiden tog slut alldeles för fort, jag hade gärna lyssnat längre på henne och hennes historier från Kiruna.

Amanda Hellberg
Amanda Hellberg var också på mässan och berättade om sin senaste bok, som jag inte läst ännu. Ämnet handlade om huruvida oknytt är de nya vampyrerna. Himla spännande ämne och jag var verkligen nyfiken på att lyssna på henne. Tyvärr var moderatorn alltför intresserad av att höra sin egen röst. Han avbröt henne flera gånger och läste upp stycken ur hennes bok. Hallå! Författaren sitter bredvid, då vill man ju höra henne läsa! Mycket märkligt...när hon fick en chans att prata var hon i alla fall kul att lyssna på.

Kommentarer

Ann Rosman är ju så trevlig,
klart barnen ska vara med.
Eli sa…
Tyckte också Amanda Hellberg var himla rolig att lyssna på! Synd att hon inte fick läsa ur boken själv..

Populära inlägg i den här bloggen

Raseri - Anders Ek

Zombiehistoria i svensk tappning, funkar det? Ja, varför inte, säger jag.

Handling (förlagets text):
Ett livsfarligt virus sprider sig som en löpeld genom Stockholm och lämnar inget annat än förödelse efter sig. Telefonlinjerna är överbelastade och polisen Erik får inte tag i sin fru som befinner sig på annan ort med deras dotter. Han måste se till att de hamnar i säkerhet. Att de klarar sig från den ondska som viruset bär med sig.
Den framgångsrike MMA-fightern Pontus räds inte några kamper. Runt hörnet väntar en ljus framtid men när Stockholm drunknar i kaos, tar livet en helt ny vändning.

Mitt omdöme:
Det här är action från början till slut, ingen risk för att bli uttråkad. Viruset skapar alltså något slags zombieliknande varelser som är ren aggression och det går så pass snabbt att spridningen har gått alltför långt innan någon överhuvudtaget förstår vad som händer.. I centrum står polisen Erik, hans familj och den småstrulige MMA-fightern Pontus.

Andreas Ek är polis och det märks …

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att nä…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…