header

header

lördag 22 september 2012

Trasig soppa - Jenny Valentine

Återigen skriver Valentine en bok om sorg, om människorna som är kvar - precis som i Hitta Violet Park. Den här gången är det Rowan Clarks storebror Jack som har dött och lämnat efter sig Rowan, Stroma som bara är sex år gammal, sin mamma och sin  pappa. Det har gått två år sedan Jack försvann ur deras liv. Mamman och pappan har hunnit skilja sig, Rowan och Stroma bor hos sin deprimerade mamma och träffar bara pappan vissa helger. Mamma ligger mest och sover och gråter hela tiden så det är Rowan som sköter hushållet och sin lillasyster. Hon gör allt hon kan för att dölja detta för pappan.
En dag kommer en kille fram till henne och påstår att hon har tappat ett negativ. Rowan fattar ingenting och tar fånigt emot negativet. En tjej som heter Bee hjälper henne att framkalla fotot och hennes liv förändras för alltid efter det.

Det här är tredje boken på kort tid som jag har läst av Jenny Valentine (beror på att jag ska träffa henne på bokmässan!) och även den här är jättebra. Valentine skriver varmt och insiktsfullt om den smärta och verklighet som drabbar de som lämnas kvar när en viktig person försvunnit. Samtidigt utspelas ett litet mysterie - vem är den där killen som lämnade negativet till henne och hur kommer det sig att han hade det? Det är också en bok om vänskap och mellanmänskliga relationer. Jag både gråter och skrattar under läsningen, Rowan och Bee blir mina kompisar och jag blir arg på föräldrarna samtidigt som jag lider med dem. Försöker en stund sätta mig in i deras situation men inser att jag inte vill göra det...

Det är en fin, varm och rolig bok som jag verkligen rekommenderar.

Boken ges ut av Atrium förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Bokgläntan har också bloggat om boken

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...