header

header

torsdag 30 augusti 2012

Detox - Ulrika Davidsson

Jag har en "ny" vana, varje vår och höst har jag börjat detoxa och nu är det dags igen. Jag började i måndags och planerar att hålla på i åtminstone 2 veckor. Jag är tokig i godis, kakor, mjukt bröd och annat onyttigt och har upptäckt att det är skönt (och bra för vikten!) att rena kroppen med jämna mellanrum.

Jag brukar följa en planering från Ulrika Davidssons bok Gå ner i vikt och rena kroppen med Detox. De flesta av recepten är jättegoda och det är inte så jobbigt som det låter även om man tar bort det mesta från den vanliga kosten. Man får till exempel inte äta något kött, ingenting som kommer från kossan, inget ris eller potatis och inget kaffe. Kaffe är det svåraste, får sjukt ont i huvudet första dagarna. Vanliga dagar dricker jag minst fem koppar.

Positivt är att man får äta obegränsat med frukt och vissa grönsaker, du får äta en del get- och fårost och begränsade mängder nötter och torkad frukt. Och dricka mängder av grönt, vitt och rött te. Redan efter första dagen känner jag mig piggare (trots viss koffeinabstinens) och lättare i kroppen.

Kan verkligen rekommendera att detoxa och just den här boken är kanonbra med goda och enkla recept.

Boken ges ut av ICA Bokförlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...