Fortsätt till huvudinnehåll

Detox - Ulrika Davidsson

Jag har en "ny" vana, varje vår och höst har jag börjat detoxa och nu är det dags igen. Jag började i måndags och planerar att hålla på i åtminstone 2 veckor. Jag är tokig i godis, kakor, mjukt bröd och annat onyttigt och har upptäckt att det är skönt (och bra för vikten!) att rena kroppen med jämna mellanrum.

Jag brukar följa en planering från Ulrika Davidssons bok Gå ner i vikt och rena kroppen med Detox. De flesta av recepten är jättegoda och det är inte så jobbigt som det låter även om man tar bort det mesta från den vanliga kosten. Man får till exempel inte äta något kött, ingenting som kommer från kossan, inget ris eller potatis och inget kaffe. Kaffe är det svåraste, får sjukt ont i huvudet första dagarna. Vanliga dagar dricker jag minst fem koppar.

Positivt är att man får äta obegränsat med frukt och vissa grönsaker, du får äta en del get- och fårost och begränsade mängder nötter och torkad frukt. Och dricka mängder av grönt, vitt och rött te. Redan efter första dagen känner jag mig piggare (trots viss koffeinabstinens) och lättare i kroppen.

Kan verkligen rekommendera att detoxa och just den här boken är kanonbra med goda och enkla recept.

Boken ges ut av ICA Bokförlag och kan köpas på Adlibris och Bokus

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varför kom du hit - Julia Svanberg

Den här boken hade på något sätt hamnat i min läsplatta - jag minns inte hur faktiskt...

Handling (Förlagets text):
Ellen och Henrik åker till Colombia med planen att backpackresa vidare genom Sydamerika. Första stoppet är hostel Papegojan i Bogotá, Colombia. Men medan Henrik vill avverka resmålets sevärdheter och sedan dra vidare enligt utstakad resplan så vill Ellen stanna kvar. Hon blir omedelbart vän med Lila, den enda colombianskan som bor på hostelet. Det är den sortens vänskap som flammar upp likt en häftig förälskelse. Precis som Ellen drömmer Lila om att resa, men som colombian är det mer eller mindre omöjligt att ta sig till andra kontinenter. På hostelet bor även The Swedish Guy, en frilansjournalist som drömmer om att göra djärva frilansreportage om landets knarkhandel, också han med särskilda band till Lila. En annan flitig besökare är Jhony, en colombiansk småskalig knarkhandlare som förser gästerna med droger och som Lila och Ellen betraktar lite som en lillebror. Paral…

Familjen i huset bredvid - Sally Hepworth

Blev nyfiken på den här boken eftersom den jämfördes med Lianne Moriartys böcker. Australien, förort, hemligheter - det lät som en bladvändare i mina öron. Dessutom brukar Printz Publishing ge ut bra böcker.

Handling (förlagets text):
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomplingen.

Men Ange, Fran och essie har ocskå sina hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varje aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemlighetera sippra ut, och de kommer snart upptäcka att nä…

Bokhandeln på Riverside Drive - Frida Skybäck

Har läst ett par böcker av Skybäck tidigare som skrivit i genren historiska romaner. Bara titeln på den här gjorde mig nyfiken på att läsa den, i kombination med att jag hört mycket bra om den så var det bara en tidsfråga. Jag lyssnade på den här boken som ljudbok strax före jul.

Handling (förlagets text):
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att ha förlorat den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon ett oväntat besked. Hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap fram med de motsträviga medarbetarna.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda verksamheten i…