header

header

måndag 6 augusti 2012

Litterär semestersammanfattning

I vanlig ordning så har semestern inte bjudit på någon extra lästid däremot så har det inte varit någon brist på litterärt förknippade händelser. Det är mycket annat än läsa man får passa på att göra när man är ledig och dessutom har en lite fyraåring vid sin sida som kräver en hel del uppmärksamhet. Roligt har vi haft i alla fall!

4 veckor ledighet gav 4 lästa böcker:
Snökupan av Annika Bengtsson
En förgiftad man av Peter Robinson
Fallet med de försvunna böckerna och Mr Dixon försvinner av Ian Sansom
Andarnas hus av Isabel Allende

Bästa fyndet under somaren var nog ändå barnboken Resan till världens farligaste land som vi läser flera gånger om dagen, en mysrysig bok med läckra teckningar. När vi hälsade på en kompis i Gävle så fick sonen två fina böcker; Ture -  en städ-o-saurus och Lola och Snoddas. Man ska kunna göra något roligt med böckerna och web camen, men det har vi inte testat ännu...återkommer när det är gjort!

Gefle Chocolaterie
För ett tag sedan så fick jag ett förhandexemplar av en bok som heter Gudarnas föda-den som dödar.    Den är skriven av Anna-Sofia Winroth och är hennes debutbok. Jag har inte hunnit läsa boken ännu, men när jag var till Gävle var jag bara tvungen att gå förbi henne chocolateria. Tyvärr var det söndag och stängt, men jag passade på att ta ett foto i alla fall. Jag visste sedan tidigare att Anna-Sofia var på resa i Afrika, men hade gärna köpt mig en pralin eller två. Nåja, det blir fler besök till Gävle.

Ett besök i Stockholm krävde förstås också sitt besök på Pocket Shop. Det är något speciellt med den affären - tror vi är många som är överens om det. Jag passade på att köpa Hungerspelstriologin i present åt brorssonen. Nu visade det sig att han redan (så klart!) läst den, men får förhoppningsvis byta till tre andra böcker. Lyckades fylla mitt stämpelkort och fick dessutom välja en pocket på köpet. Valet föll på Umberto Ecos Begravningplatsen i Prag.

Sist men inte minst så har jag äntligen hittat ett skrivbord till mitt bibliotek. Har letat och letat efter ett gammalt fint skrivbord, men först nu har jag hittat det perfekta bordet. Nu fattas det bara en passande stol. Gud vad jag ska sitta och blogga och pyssla vid mitt fina bord i mitt fina bibliotek!

4 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Vackert skrivbord!
Mr Dixon väntar på mej...

Josefin sa...

Jättefint skrivbord! Det ser ut att ha bra lagringsplatsre för pysselgrejer också där på sidorna. Sjukt bra!

Erika sa...

Mysigt att gå förbi Gefle Chocolaterie. Börja läsa Gudarnas föda snart, hoppas du inte blir besviken. Jag är fast :-)

...med näsan i en bok... sa...

Hannele & Josefin - visst är det!
rika - låter lovande, den är snart på tur:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...