header

header

tisdag 7 augusti 2012

Mr Dixon försvinner - Ian Sansom

I Mr Dixon försvinner får vi åter träffa den förvirrade bibliotikarien Israel som irrat sig från London till den nordirländska lilla byn Tumdrum. Israel bor fortfarande i Georges hönsgård och har nu kommit igång ordentligt med sin skruttiga bokbuss. Till sin hjälp har han den belästa taxichauffören Ted och småbarnsmamman Rosie som också driver ett dagis i sin husvagn. Israel har på uppdrag av kommunen gjort en utställning om Tumdrums stora varuhus Dixon & Pickering som ska ha en stor jubileumsfest. När han en morgon är på varuhuset innan det öppnar, för att ställa upp utställningen, upptäcker man att varuhusets ägare och grundare är försvunnen och att kassaskåpet är tömt. Israel blir misstänkt för kidnappning, den enda som är övertygad om hans oskuld är Ted.

Israel är inte den mest sympatiska huvudkaraktären, jag blir ganska ofta irriterad på honom och kan tycka att han är rätt egoistisk. Han är disträ och socialt handikappad, men jag gillar honom ändå på nåt sätt. I början av boken är han så nedstämd av sin situation att han till och med börjar tvivla på meningen med att läsa... Mest av allt så gillar jag Ted som man får veta lite mer om i den här boken. 

Sansoms böcker om Israel Armstrong är sådär mysroliga. De går fort att läsa, man får sig ett gott skratt, bjuder på ett antal underhållande karaktärerna och miljön är perfekt för historierna. Jag gillar absolut böckerna även om de kanske inte ger något bestående intryck. Men de är perfekta som underhållning och jag längtar redan efter bok nummer tre. Riktiga feel-good böcker.

Boken ges ut av Massolit förlag och kan köpas på Adlibris och Bokus.

Andra som bloggat om boken är Spetsig, Boktokig och Kulturbloggen


3 kommentarer:

Linnea sa...

Jag ser fram emot att läsa den. :) Jag har den här hemma, men den har blivit liggande ganska länge. :/

Karin sa...

Jag har läst den första boken- Fallet med de försvunna böckerna, och jag tycker också den var sådär mysroliga som du sa ;)
Även fast jag blev ganska irriterad på alla personer, och allt som bara går fel HELA tiden, så tyckte jag den var ganska bra ;) Ted är också min favoritperson, han är häftig och rolig :)

...med näsan i en bok... sa...

Linnea - då tycker jag di ska läsa den nu:) Den går snabbt att läsa!
Karin - kul att vi tycker lika:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...